Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

                         ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


αρ.πρωτ.: 14                                                                          ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου

Ηγουμενίτσα 03-08-2024

syl.ekp.pe.thesp@gmail.com

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

όπως ήδη έχει ενημερώσει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με ανακοίνωσή του από τις 24/7/2024, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την απόφασή του με αριθμό 1510/2024, ακυρώνει την Φ.10.1 /1752/6-4-2023 απόφαση της Διευθύντριας της ΔΙ.ΠΕ. Δυτικής Αττικής, με την οποία ανακάλεσε τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των συναδέλφων που είχαν διοριστεί το 2020. Αντίστοιχες αποφάσεις αναμένονται για τις υπόλοιπες περιπτώσεις κατά τις οποίες συντεταγμένα έγιναν προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια με ευθύνη της Δ.Ο.Ε.

Η συγκεκριμένη απόφαση επιβάλλει την άμεση μονιμοποίηση, αναδρομικά, όλων όσων έχουν δικαιωθεί δικαστικά, δημιουργεί ισχυρές προϋποθέσεις για τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020 και πολιτικά ανοίγει τον δρόμο και για τους/τις υπόλοιπους/ες συναδέλφους/ισσες.

Με βάση τα παραπάνω, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., λαμβάνοντας υπόψη τα όσα παρουσίασε και ανέλυσε η νομική σύμβουλος στη συνεδρίαση της Τρίτης 30/7 καθώς και τα νέα δεδομένα, καθορίζει συγκεκριμένα βήματα για την υλοποίηση της απόφασης, με στόχο αυτή, μέσω της μέγιστης δυνατής πίεσης προς το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α και τις ΔΙ.ΠΕ., να εφαρμοστεί ενιαία και πανελλαδικά. Είναι σημαντικό ο Κλάδος να κινηθεί οργανωμένα, συλλογικά και συντεταγμένα.


Για την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης θα χρειαστεί κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα, νεοδιόριστος-η του 2020 και 2021, που επιθυμεί να μπει στη συλλογική αίτηση προς το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Θεσπρωτίας να δώσει τα στοιχεία του στον Σύλλογο (όνομα, πατρώνυμο, ΑΦΜ, ΔΟΥ, φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας). Το Δ.Σ με ευθύνη του θα συγκεντρώσει τα στοιχεία, τα οποία πρέπει να αποσταλούν στο mail syl.ekp.pe.thesp@gmail.com ή να παραδοθούν στα μέλη του Δ.Σ., το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 23/8 για να κινηθούν οι διαδικασίες το συντομότερο.

Η κατάθεση των συλλογικών αιτήσεων θα συνοδευτεί με μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, στις οποίες θα δώσουν το παρόν και τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  Για μια ακόμα φορά, καλούμε την κυβέρνηση και το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να δώσουν πολιτική λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν καθώς και να προχωρήσουν σε αναθεώρηση της στάσης τους στο θέμα της αξιολόγησης

Καλούμε τους συναδέλφους να παραμείνουν συσπειρωμένοι στον Σύλλογο και την Ομοσπονδία.

Με οδηγό τις συλλογικές μας αποφάσεις, με ενότητα και αλληλεγγύη θα βγούμε νικητές!


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Χριστοφίδης Δημήτρης                                                                  Μηλιώτη Μαρίνα