Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

 

 

 

Αρ. πρωτ.  :  19                                                             ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου

Ηγ/τσα 20/08/24

 

syl.ekp.pe.thesp@gmail.com  

 

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση μελών».

 

Τη Δευτέρα 19/08/24 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Συλλόγου με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας. Στη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τα σχολεία , η επίλυση των οποίων αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου. Συγκεκριμένα:

 

1. Υπήρξε η δέσμευση ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα είναι έτοιμα τα σχολεία από πλευράς καθαριότητας, καθαρισμός αύλειων χώρων κλπ.

 

2. Μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών ο Δήμος δεν έχει συγκεκριμενοποιήσει τον τρόπο διαχείρισης της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων και των προβλημάτων που ανακύπτουν και προτίθεται τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη να συγκαλέσει σύσκεψη Διευθυντών Δημοτικών και προϊστάμενων Νηπιαγωγείων.

Εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας για την καθημερινή λειτουργία των σχολικών μονάδων και τονίσαμε ότι το υπουργείο καταργεί τις Σχολικές Επιτροπές των Δήμων και μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες τους εξ ολοκλήρου στους διευθυντές/ντριες των Δημοτικών και στις προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων, δίνοντάς τους ποσά που περισσότερο αντιστοιχούν σε χαρτζιλίκι σε σχέση με τις ανάγκες των σχολείων, αφήνοντάς τους μόνους και μόνες να διαχειριστούν όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν στην καθημερινότητα.

 

3. Για νέα διδακτήρια Νηπιαγωγείων υποσχέθηκε ότι θα χρησιμοποιήσει το παλαιό Κέντρο Υγείας καθώς επίσης την περιοχή Λαδοχωρίου, πλησίον του κλειστού γυμναστηρίου, για την ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου.

 

4. Για τον προσεισμικό έλεγχο των διδακτηρίων θα ακολουθηθούν οι ενέργειες του κεντρικού κράτους που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως μας ειπώθηκε.

 

5. Για τα επισκευαστικά των σχολείων θα ακολουθηθεί ότι γινόταν μέχρι τώρα.

 

6. Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει για νέο διδακτήριο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Χριστοφίδης Δημήτρης                                                                    Μηλιώτη Μαρίνα