Σάββατο 10 Απριλίου 2021

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

αρ. πρωτ.: 81

Ηγουμενίτσα 10/04/2021

syl.ekp.pe.thesp@gmail.com

 

                             ΠΡΟΣ:  Μέλη Συλλόγου

                                     

Το Δ.Σ συνεδρίασε στις 06/04/2021 και αποφάσισε τα εξής :

1)  Αναβολή αιμοδοσίας

Η ετήσια αιμοδοσία του Συλλόγου που ήταν προγραμματισμένη για τον Απρίλιο αναβάλλεται λόγω των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν . Η νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή της θα ανακοινωθεί με το άνοιγμα των σχολείων .

2)  Επιμορφωτικές συναντήσεις

Το Δ.Σ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για τις επιμορφωτικές συναντήσεις που πραγματοποιούν οι συντονιστές εκπαίδευσης παράλληλα με την καθημερινή τηλεκπαίδευση, επιβαρύνοντας πολύ συχνά το καθημερινό πρόγραμμα των συναδέλφων που απαιτεί , εκτός των άλλων , και σημαντικό χρόνο προετοιμασίας . Τους καλούμε να επανεξετάσουν την τακτική που ακολουθούν και να λάβουν υπόψιν τους τις συνθήκες εργασίας όλων μας .  Δεν είμαστε αντίθετοι με τις επιμορφωτικές συναντήσεις και γνωρίζουμε ότι πολλές είναι προαιρετικές. Όμως πολλοί συνάδελφοι, όπως μας έχουν μεταφέρει, εκλαμβάνουν υποχρέωσή τους να συμμετέχουν. Θα προτείναμε να γίνονται με φειδώ ή να μην γίνει τηλεκπαίδευση τη μέρα της επιμόρφωσης.

3)  Συγκρότηση ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας

Μετά τη στάση του κλάδου στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2020 που είχε ως αποτέλεσμα την αποχή με το συντριπτικό ποσοστό 95% καθώς και τις αποφάσεις της ΔΟΕ και του Συλλόγου για τη μη συμμετοχή μας στη συκρότηση του ΠΥΣΠΕ σας γνωρίζουμε ότι :

 

Ø Τόσο στην α’ φάση συγκρότησης του ΠΥΣΠΕ όσο και στην ανασυγκρότηση που ακολούθησε (30/03/2021) το σύνολο των μελών του Συλλόγου που κλήθηκαν να συγκροτήσουν το ΠΥΣΠΕ παραιτήθηκαν ακολουθώντας τις αποφάσεις του Κλάδου.

Καλούμε την ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ. Ηπείρου να κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις όλων των συναδέλφων, κάτι που δεν έγινε στην α’ φάση για τα διορισμένα μέλη . Η μη αποδοχή των παραιτήσεων συνιστά βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια .

Παρά ταύτα , το ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας , μετά την α’ φάση συγκρότησης προχώρησε σε μία συνεδρίαση με την παρουσία των δύο διορισμένων μελών, οι οποίοι αν και είχαν υποβάλει αρχικά αίτηση παραίτησης, στη συνέχεια έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ . Το Δ.Σ  καλεί τους συναδέλφους αρχικά να το ενημερώσουν και στη συνέχεια ο Σύλλογος να ενημερώσει όλα τα μέλη για το τι συνέβη.Θυμίζουμε προς όλους ότι αυτά τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν αναγνωρίζονται από τον Κλάδο. Οι σχετικές αποφάσεις σας έχουν κοινοποιηθεί. 

 

Καλούμε τους συναδέλφους που ορίστηκαν ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του ΠΥΣΠΕ και που στο σύνολό τους υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, εάν κληθούν σε συνεδρίαση να απέχουν και να ενημερώσουν το Δ.Σ.

Ø Καλούμε το Δ.Σ της ΔΟΕ άμεσα να πάρει θέση ώστε ενιαία να αντιμετωπιστεί η στάση του Υπουργείου στην περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτές μέρος ή το σύνολο των παραιτήσεων και να εξασφαλιστεί η κάλυψη των συναδέλφων τόσο συνδικαλιστικά όσο και νομικά.

4)  Πειραματικά σχολεία

 Το Δ.Σ εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόταση της Διεύθυνσης Π.Ε Θεσπρωτίας να λειτουργήσει το 3ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας ως Πειραματικό , κάτι το οποίο έγινε χωρίς αντίστοιχη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων . Δεν είναι δυνατόν επιστημονικά και παιδαγωγικά να λειτουργήσει πειραματικό σχολείο χωρίς απόφαση συλλόγου διδασκόντων! Ζητούμε η Διεύθυνση να ανακαλέσει την πρότασή της.

5)  Ιστότοπος του Συλλόγου

 Το Δ.Σ αποφάσισε την επικαιροποίηση της ιστοσελίδας του Συλλόγου .

6)  Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας σχολείων

Για τη σύνταξη των εσωτερικών κανονισμών λειτουργίας των σχολείων σας έχουμε κοινοποιήσει τη σχετική απόφαση του Δ.Σ της ΔΟΕ και θυμίζουμε, εκ νέου, ότι στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για τη σύνταξή τους .

 

Για το  Δ.Σ.

 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                            ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ