Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

αρ. πρωτ.: 78

Ηγουμενίτσα 09/03/2021

syl.ekp.pe.thesp@gmail.com

                             ΠΡΟΣ:  Μέλη Συλλόγου 

                                     

 

Με αφορμή την εγκύκλιο-πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας για την επέκταση του θεσμού των Προτύπων- Πειραματικών Σχολείων θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1.     Το θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των Πειραματικών Σχολείων οδηγεί στην κατηγοριοποίηση τόσο των σχολικών μονάδων όσο και των εκπαιδευτικών (αξιολόγηση , χάνονται οι οργανικές θέσεις, αποσπάσεις, μεταθέσεις κλπ).

2.     Προτεραιότητα θα έπρεπε να αποτελούν οι πραγματικές ανάγκες του Δημόσιου Σχολείου όπως οι μόνιμοι διορισμοί , η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων ( τμήματα φιλοξενούνται σε αίθουσες – κλουβιά , πολλά νηπιαγωγεία σε παντελώς ακατάλληλους χώρους κλπ).

3.     Η αναγκαία επιστημονική έρευνα και η πιλοτική εφαρμογή μεταρρυθμίσεων πρέπει να εφαρμόζονται σε Γενικά και Ειδικά Σχολεία που λειτουργούν σε πραγματικές συνθήκες, ώστε τα αποτελέσματα να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Κανένα Σχολείο και κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μη καταθέσει αίτημα για να ενταχθεί στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία. Το ίδιο καλούμε να πράξει και

Διεύθυνση Π.Ε. Θεσπρωτίας

 

Για το  Δ.Σ.

 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                                      ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ