Σάββατο 11 Απριλίου 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ




«Σχετικά με τα στοιχεία που ζητούνται από το Υπουργείο Παιδείας .»

Σχετικά με τα στοιχεία που ζητούνται από το Υπουργείο, μέσω της ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ. Ηπείρου, από τους Διευθυντές των Σχολείων όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρονται : «Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν, οι Διευθυντές των Σχολείων, στο πλαίσιο της αυτονομίας των σχολικών μονάδων, θα διαμορφώνουν το πρόγραμμα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (πρόγραμμα σύγχρονης και πρόγραμμα ασύγχρονης εκπαίδευσης). Προκειμένου να διευκολυνθεί η συλλογή και αποστολή των ζητηθέντων αυτών στοιχείων, παρακαλούμε όπως:
Οι διδάσκοντες κάθε σχολικής μονάδας να αναφέρουν καθημερινά στον Διευθυντή τους τα μαθήματα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης που πραγματοποίησαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, την προηγούμενη ημέρα, καθώς και τον αριθμό των μαθητών που συμμετείχαν σε αυτά με οποιονδήποτε τρόπο» .
Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα τέτοιου είδους «εντολές» και πιέσεις. Οι συνάδελφοι προσπαθούν κάτω από δύσκολες συνθήκες για την υγεία των ίδιων και των συγγενών τους, με όλα τα μέσα να διατηρήσουν την επαφή με τους μαθητές τους και τους γονείς.
Είναι κατανοητό ότι ο χρονικός περιορισμός αυτής της διαδικασίας και το καθημερινό παρουσιολόγιο που προγραμματίζει το Υπουργείο για την πραγματοποίηση των μαθημάτων στα πλαίσια ενός ωρολογίου προγράμματος, θα τινάξει την κάθε προσπάθεια των συναδέλφων στον αέρα, όταν πολλοί αξιοποιώντας αλλά μέσα (π.χ. την ιστοσελίδα του σχολείου, e-mail) ήδη είναι σε επαφή με τους μαθητές τους .
Απαιτούμε άλλη μία φορά από το υπουργείο να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και η ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου να επανεξετάσει την σχετική εγκύκλιο με βάση τα παραπάνω .
                                                                                       Για το  Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


   ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                                                    ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ