Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Αρ. πρωτ.: 71
Ηγουμενίτσα 15/09/2018                                                           ΠΡΟΣ
syl.ekp.pe.thesp@gmail.com                                                 Μέλη Συλλόγου                                                                                                        

Δελτίο Τύπου


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/09/2018 η ενημερωτική συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κων Π.Ε. Θεσπρωτίας με τους αναπληρωτές συναδέλφους που τοποθετήθηκαν στη Θεσπρωτία. Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν τα προβλήματα που δυστυχώς χρονίζουν και παραμένουν άλυτα με ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας . Οι μόνιμοι διορισμοί , η εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών , τα προβλήματα που προκύπτουν από τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ , η αναγκαιότητα ο κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο , τα προβλήματα που αφορούν την ειδική αγωγή ήταν ζητήματα που απασχόλησαν  τη σύσκεψη .
Το Δ.Σ. του Συλλόγου το επόμενο διάστημα θα πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να συνεχιστεί η αγωνιστική διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων και η πάλη τους να γίνει υπόθεση όλων μας , όλου του κλάδου .

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε :

·          Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων.
·          Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
·          Ένας δάσκαλος για κάθε μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες . Να λειτουργήσουν όλες οι δομές ειδικής αγωγής για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
·          Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το Δ.Σ.