Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Αρ. πρωτ.: 70
Ηγουμενίτσα 10/09/2018                                                         ΠΡΟΣ
syl.ekp.pe.thesp@gmail.com                                                 Μέλη Συλλόγου                                                                                                       
 Συνάδελφοι-ισσες ,
Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει το Δημόσιο Σχολείο ,τους μαθητές , τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς αντιμέτωπους με μια σειρά
προβλημάτων .Παρά τις «διθυραμβικές κορόνες» της Κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας περί κανονικότητας τα προβλήματα χρόνο με τον χρόνο , δυστυχώς , γίνονται μεγαλύτερα.
Στα πλαίσια λοιπόν της κανονικότητας και φέτος οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών είναι μηδενικοί , χιλιάδες τα κενά και οι χαμένες διδακτικές ώρες.25.000 αναπληρωτές είναι και φέτος εδώ με τη βαλίτσα στο χέρι για να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες .
Στα πλαίσια της κανονικότητας τους οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής διαμοιράζονται σε δύο ή και περισσότερους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες . Για πολλά από αυτά τα παιδιά οι πόρτες των σχολείων είναι ερμητικά κλειστές .
Στην κανονικότητα τους δεν χωρούν επίσης η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών , οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις , η αύξηση των κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα και τη συντήρηση των σχολείων .
Στα πλαίσια αυτής της κανονικότητας , μετά την τοποθέτηση των αναπληρωτών ,οι κενές θέσεις στη Θεσπρωτία , είναι 33 στη Γενική Αγωγή (ειδικότητες) και στην Ειδική Αγωγή .
Είναι ώρα να οργανωθούμε να πάρουμε στα χέρια μας και να κάνουμε δική μας υπόθεση τη μόρφωση που δικαιούνται οι μαθητές μας .

Να διεκδικήσουμε
·        Άμεση κάλυψη των κενών . Καμία διδακτική ώρα χαμένη . Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών τώρα .
·        Ένας δάσκαλος για κάθε μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες . Να λειτουργήσουν όλες οι δομές ειδικής αγωγής για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
·        Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία .

Συνάδελφοι – ισσες ,
Ευχόμαστε σε όλους σας ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ .

Για το  Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                                                       ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ