Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΖΩΕΣ – ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ.  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ!


          Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι να ψηφίσει ένα νέο σύστημα «πρόσληψης» αναπληρωτών. Το σχέδιο είναι να γίνουν χιλιάδες απολύσεις συναδέλφων, να  λειτουργήσουν τα σχολεία με λιγότερους εκπαιδευτικούς από τη νέα χρονιά. Η τροπολογία της κυβέρνησης: καταργεί την προϋπηρεσία συναδέλφων μας, αναμορφώνει τους πίνακες αναπληρωτών με βάση το βαθμό πτυχίου, εξαφανίζει την προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα, κινείται στην λογική του νόμου Βερναρδάκη, που αφορά την «αξιολόγηση» και τις προσλήψεις στο Δημόσιο και  την Εκπαίδευση με κριτήρια την Αριστεία και τα «προσόντα», εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις ΕΕ-ΟΟΣΑ και τη συνέχιση των αδικιών των προηγούμενων κυβερνήσεων .
Αυτά τα σχέδια δεν πρέπει να περάσουν!!
Η τροπολογία για τους αναπληρωτές πάει «πακέτο» με το άρθρο για το κλείσιμο εκατοντάδων νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα (αφού αυξάνει το ελάχιστο αριθμό για την δημιουργία τμήματος από 7 σε 14), με την τροπολογία και τις εγκυκλίους για το κλείσιμο των τμημάτων ένταξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στη Θεσπρωτία, αν εφαρμοστεί η προτεινόμενη ρύθμιση κλείνουν καταρχήν πάνω από 20 νηπιαγωγεία ή τμήματα!     
Οι περικοπές, οι αντιδραστικές αλλαγές στο Δημόσιο, η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας είναι άμεσα δεμένες με τις επιχειρούμενες ανατροπές στο ασφαλιστικό.
Τα μέτρα αυτά μας αφορούν όλους, δεν αφορούν μόνο τους αναπληρωτές, αφορούν τους πάντες! Αν περάσουν αυτά τα μέτρα είναι αμφίβολο αν τα σχολεία θα μπορέσουν ν’ ανοίξουν το Σεπτέμβρη!!
Η κάλυψη τώρα των χιλιάδων κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούςείναι προϋπόθεση για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας!

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

Ø  Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η τροπολογία του Υπουργείου που αφορά τις προσλήψεις αναπληρωτών.
Ø  Απόσυρση του άρθρου 35 για το κλείσιμο Νηπιαγωγείων. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
Ø  Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
Ø  Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη μόνιμη αναπλήρωση και την ωρομίσθια. Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους όσους παραμένουν αναπληρωτές.
Ø  Κατάργηση του ν. 3848 της Διαμαντοπούλου.
Ø   Να μην κλείσει κανένα τμήμα Ένταξης.

Καλούμε το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος άμεσα με τις αποφάσεις του να πάρει μια σειρά πρωτοβουλιών για τον συντονισμό και την κλιμάκωση του αγώνα (Νέος γύρος έκτακτων γενικών συνελεύσεων, ολομέλεια προέδρων, επιστολή προς τους γονείς, συνεντεύξεις – καταχωρήσεις στα ΜΜΕ, συλλαλητήρια, απεργιακή κινητοποίηση…)

Προετοιμάζουμε τη 48ωρη Απεργία ενάντια στο νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό και το υπόλοιπο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων.

Ηγουμενίτσα 20/04/2016