Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Υπολογισμός οδοιπορικών μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

αρ. πρωτ.: 2

Ηγουμενίτσα 21/06/2024                                                    ΠΡΟΣ

syl.ekp.pe.thesp@gmail.com                                                 Μέλη Συλλόγου      

                                                                                                 

ΘΕΜΑ: «Υπολογισμός οδοιπορικών μονίμων και  αναπληρωτών εκπαιδευτικών»

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. συναντήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας με αντικείμενο συζήτησης τον υπολογισμό και την καταβολή των οδοιπορικών που δικαιούνται αναπληρωτές και μόνιμοι συνάδελφοι.

Διαπιστώθηκε ότι κατά τον υπολογισμό δεν λαμβάνονταν υπόψη το υπ’ αριθμ. πρωτ. 2/41412/0022/24-9-2012 έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Γενική Διεύθυνση Μισθών που αφορά στο υπόψη θέμα, το οποίο αναφέρει ότι «στους εκπαιδευτικούς που διατίθενται για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου τους σε σχολείο που δεν βρίσκεται στην έδρα της οργανικής τους θέσης (άρθρο 2 Ν.2685/1999) ή της κατοικίας τους, λαμβάνουν τα οδοιπορικά έξοδα στα οποία υποβάλλονται κατά τις μετακινήσεις τους.

 Άρα στους δικαιούχους δεν καταβάλλονταν όσα δικαιούνταν.

Με βάση το παραπάνω έγγραφο οδοιπορικά έξοδα δικαιούνται μόνο οι εκπαιδευτικοί που είναι τοποθετημένοι σε ένα σχολείο και συμπληρώνουν το ωράριό τους σε μία ή περισσότερες σχολικές μονάδες εφόσον:

1) Το Σχολείο Τοποθέτησης (με τις περισσότερες ώρες) και το/τα Σχολείο/α Διάθεσης/Συμπλήρωσης ωραρίου βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές.
2) Η περιοχή που εδρεύει το Σχολείο Τοποθέτησης (με τις περισσότερες ώρες) και η περιοχή που εδρεύει/ουν το/τα Σχολείο/α Διάθεσης/Συμπλήρωσης ωραρίου (διαφορετικές περιοχές) δεν συνδέονται μεταξύ τους με αστική συγκοινωνία. 3) Οι εκπαιδευτικοί δεν κατοικούν στην ίδια περιοχή που βρίσκεται το/τα σχολείο/α διάθεσης.

Υπήρξε από πλευράς της Διεύθυνσης η δέσμευση ότι όπου χρειάζεται θα γίνει επανυπολογισμός των οδοιπορικών. Ζητήσαμε επίσης τούτο να γίνει και αναδρομικά ώστε να μην αδικηθεί κανείς.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα παρακολουθεί την εξέλιξη του ζητήματος και θα επανέλθει εκ νέου το Σεπτέμβρη.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Χριστοφίδης Δημήτρης                                                                    Μηλιώτη  Μαρίνα