Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

 

 

 

αρ. πρωτ.: 122

Ηγουμενίτσα 16-03-2022

syl.ekp.pe.thesp@gmail.com

                   ΠΡΟΣ:  Μέλη Συλλόγου

 

 

ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

           

1.ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Η ετήσια αιμοδοσία του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 07 Απριλίου 2022 κα ώρες 10:00-13:00 στο 1ο Δημ. Σχολείο Ηγουμενίτσας

Καλούμε τους συναδέλφους αιμοδότες να ανταποκριθούν κι αυτή τη φορά στο κάλεσμα του Συλλόγου διότι οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες .

 

 .2. α) Το ΔΣ με αφορμή την εγκύκλιο 27606/ΓΔ4/11.03.2022,με την οποία το Υ.ΠΑΙ.Θ. επιχειρεί να επιβάλει την εφαρμογή της αξιολόγησης των Νόμων 4823/2021 και 4692/2020, προχωρώντας εκ νέου σε ανυπόστατες ερμηνείες, εκφοβιστικές πιέσεις και παράνομες προτροπές. Η εγκύκλιος δεν έχει καμία εκπαιδευτική στόχευση. Ο μόνος στόχος της είναι πολιτικός. Η υποταγή των εκπαιδευτικών που αντιστέκονται και υπερασπίζουν το Δημόσιο Σχολείο.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να συνεχίσουν την υλοποίηση των δράσεων που έχουν αναρτήσει μέσα από τα ενιαία κείμενα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα φτάσουμε ενιαία και συντεταγμένα μέχρι το τέλος. Δεν υποκύπτουμε ούτε στις πιέσεις, ούτε στις «επιθεωρητικές υποδείξεις», δεν αλλάζουμε τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και τα κείμενα που έχουν αποφασιστεί.

                  

β) Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε  να στείλει ατομικά έγγραφα με τα οποία γνωστοποιεί την επιβολή κυρώσεων σε Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/ες οι οποίοι/ες, σύμφωνα με απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολικών τους μονάδων, δεν ανάρτησαν τίποτα στην πλατφόρμα του Ι.Ε.Π., συμμετέχοντας σε απεργία – αποχή, που είχαν κηρύξει οι Σ.Ε.Π.Ε. των οποίων είναι μέλη, η οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει κριθεί παράνομη.(παράνομη κρίθηκε η απεργία-αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ )

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να πάρει πίσω η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. τις κυρώσεις σε συναδέλφους .

 

γ) Το ΔΣ του Συλλόγου μας ζητά , γι άλλη μια φορά την έγκαιρη ανανέωση των συμβάσεων ΟΛΩΝ των τριμηνιτών συναδέλφων οι οποίο προσελήφθησαν για ανάγκες Covid αλλά σε αρκετές περιπτώσεις καλύπτουν κενά που τείνουν να γίνουν μόνιμα . Οι μόνιμοι μαζικοί διορισμοί αποτελούν μονόδρομο .

 

3. ΑΠΕΡΓΙΑ 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

 

Σας καλούμε να πάρετε στα χέρια σας την επιτυχία της 24ωρης Πανεργατικής – Πανελλαδικής Απεργίας της 6ης του Απρίλη, για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!!!

 

Για το  Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                                   ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ