Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

         ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

Ανακοίνωση

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας καταδικάζει το ΥΠΑΙΘ για την επικοινωνιακή και μόνο  διαχείριση της πανδημίας, χωρίς τη λήψη κανενός ουσιαστικού μέτρου.

Το ΥΠΑΙΘ περηφανεύεται για την δήθεν έγκαιρη διάθεση των σελφ τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ όπως αποδείχτηκε, υπήρχαν ελλείψεις. Για το λόγο αυτό ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου έδωσε προφορικές οδηγίες προς τους διευθυντές των σχολείων (μέσω των διευθύνσεων), να πάνε και να μοιράζουν σελφ τεστ από 07.00 π.μ το πρωί της Δευτέρας!

 Αλήθεια, γιατί άραγε αυτές οι οδηγίες δεν δίνονται σε γραπτή μορφή εγκυκλίου; Πέρα από την ολοφάνερη παραβίαση κάθε ίχνους εργασιακού ωραρίου, ποιο μυαλό σκέφτεται τέτοια ευφάνταστα σενάρια; ποιος θα κάνει τα τεστ; σε ποιον χώρο ακριβώς και με ποια επίβλεψη; ποιος θα δηλώσει τα αποτελέσματα;

Εδώ και τώρα διεκδικούμε:

·         Να ληφθούν έστω και τώρα μέτρα για την αραίωση των μαθητών.

·         Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία. 

·         Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας , για να μην σμπαραλιάζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων.

·         Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα

 

   9 Ιανουαρίου 2022

 

                                                            Το Δ.Σ.