Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 


 

 

αρ. πρωτ.:  103                                                   ΠΡΟΣ:  -  Μέλη Συλλόγου              

Ηγουμενίτσα 10-09-2021                                                 

syl.ekp.pe.thesp@gmail.com                                            

         

 

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση μελών   »

           

Το Δ.Σ. χαιρετίζει τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου για έκτακτη γενική συνέλευση την Πέμπτη 09 Σεπτεμβρίου 2021 . Λόγω έλλειψης απαρτίας πραγματοποιήθηκε ανοιχτό Δ.Σ. και μετά από γόνιμη και δημιουργική συζήτηση με τους συναδέλφους αποφασίστηκαν τα εξής :

 

1.     Πρόταση για απεργία

Το ΔΣ του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε .Θεσπρωτίας προτείνει στο ΔΣ της ΔΟΕ την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 με ζητήματα  αιχμής το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων , την αξιολόγηση και το ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου κάτω από το οποίο καλούνται οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουν το έργο τους.

 

2.Εργαστηρια δεξιοτήτων

Τα εργαστήρια δεξιοτήτων και οι στόχοι που υπηρετούν εντάσσονται στο σχεδιασμό του Υπουργείου που αφορά τον προγραμματισμό και την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου και άπτονται της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας στην οποία έχουμε απαντήσει κατά την περσινή σχολική χρονιά με την απεργία-αποχή , Σας κοινοποιούμε την απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ με  Αρ. Πρωτ. 1811 - 2/9/2021 . Και καλούμε τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων όλων των σχολείων να μην προχωρήσουν στην υλοποίησή τους αναμένοντας τη σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας .

 

3. Το Δ.Σ .του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσπρωτίας τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού εκτιμώντας ότι το εμβόλιο αποτελεί σημαντικό επίτευγμα κατά της πανδημίας .

Για τους συναδέλφους, που για δικούς τους λόγους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, ζητούμε να προσέρχονται στην εργασία τους με τα διαγνωστικά τεστ που προβλέπονται και τα οποία θα διεξάγονται δωρεάν σε δημόσιες δομές υγείας ή με τη χρήση των βιβλιάριων υγείας τους.

Σε καμιά περίπτωση το εμβόλιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το διαχωρισμό των εργαζομένων, τον κοινωνικό αυτοματισμό και την απαλλαγή της κυβέρνησης από τις ευθύνες της.

        ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·        Αραίωση των µαθητών στις αίθουσες - 15 µαθητές ανά τάξη.

·        Κάλυψη των πραγµατικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς.

·        Μόνιµο προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία.

·        Περισσότερα δροµολόγια για τη µεταφορά των µαθητών.

·        Αύξηση της χρηµατοδότησης των σχολικών επιτροπών για την αντιµετώπιση των αυξηµένων αναγκών σε µέσα προστασίας, υλικά και υποδοµές.

·        Δωρεάν, µαζικά και επαναλαµβανόµενα τεστ στα σχολεία για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους  µε ευθύνη του ΕΟΔΥ. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των εργαζοµένων.

·        ΟΧΙ  στον εκβιασµό και τη διαίρεση των εργαζοµένων που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

ΟΧΙ στις αναστολές εργασίας τις ποινές και τις απολύσεις

 

Για το  Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                                     ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ