Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

 

 

 

αρ. πρωτ.: 60

Ηγουμενίτσα 04/11/2020

syl.ekp.pe.thesp@gmail.com

                             ΠΡΟΣ:  Μέλη Συλλόγου

Α.      Καμία συμμετοχή  στις  «ηλεκτρονικές εκλογές» στις 7 Νοεμβρίου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας, καταγγέλλει την επιμονή της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για ηλεκτρονική ψηφοφορία.

 Η απόφαση αυτή δεν είναι τυχαία ούτε σχετίζεται με την πανδημία. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο της κυβέρνησης για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις υπηρεσιακές εκλογές των εκπαιδευτικών αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την επίθεση που ετοιμάζουν στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες των εκπαιδευτικών κι όλων των εργαζομένων.

Συνάδελφοι-ισσες,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, σύμφωνα και με την απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ η οποία σας εχει κοινοποιηθεί (αρ. πρωτ. 1122/4-11-20) καλεί

·        όλους τους συναδέλφους οι οποίοι ορίστηκαν ως μέλη εφορευτικών επιτροπών, να παραιτηθούν  παρέχοντάς τους συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης  για συμμετοχή στη διαδικασία.

·        όλους τους συναδέλφους σε περίπτωση που το Υ.ΠΑΙ.Θ. επιχειρήσει,αγνοώντας τα νομικά δεδομένα και τη βούληση των υποψηφίων, να πραγματοποιήσει τις εκλογές παρωδία, να ΑΠΕΧΟΥΝ από την ηλεκτρονική ψηφοφορία και να αγνοήσουν οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μήνυμα που θα αφορά τις ''εκλογές'' σταλεί στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο από τη Διοίκηση. Δεν «ανοίγουμε» και δεν ενεργοποιούμε τον ηλεκτρονικό κωδικό ψηφοφόρου που θα μας αποσταλεί. Απέχουμε, ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να  μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

 

Β.     Το ΔΣ του Συλλόγου καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε στο γραφείο του ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών . Τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο της Εκπαίδευσης και των Πανεπιστημίων , χώρο κατεξοχήν ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ανταλλαγής απόψεων .

Για το  Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                               ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ