Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλουμε το όργιο κρατικής καταστολής με το οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία για να επιβάλλει την αντιλαϊκή πολιτική της.
Το τελευταίο διάστημα δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη τη χώρα βίωσαν την προκλητική αστυνομοκρατία στις πορείες για το Πολυτεχνείο και για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Έλεγχοι , προσαγωγές ,συλλήψεις , ξυλοδαρμοί και δημόσιοι εξευτελισμοί από τις δυνάμεις καταστολής ενάντια σε διαδηλωτές αλλά και σε όσους απλά βρέθηκαν μπροστά τους, έρχονται να συμπληρώσουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που νομοθέτησαν και πρόκειται να νομοθετήσουν ενάντια σε φοιτητές ,μαθητές ,εργαζόμενους και πρόσφυγες .Δεν πρόκειται για μεμονωμένη αυθαιρεσία αλλά φανερώνουν το τι σημαίνει “νόμος και τάξη”.
Το ηλεκτρονικό φακέλωμα και η κρατική παρέμβαση στους συλλόγους και τα σωματεία καθώς και όλο το αντεργατικό πλαίσιο, είναι η συνέχιση της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων , πολιτική που ενισχύεται και επεκτείνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Φοβούνται το λαϊκό ξεσηκωμό γι¨αυτό χτυπούν το άσυλο, τη συνέλευση, τη διαδήλωση, την απεργία, τον συνδικαλισμό και όλα τα μέσα που έχει ο λαός για να αντισταθεί, να παλέψει και να διεκδικήσει.Γνωρίζουν ότι η βάρβαρη πολιτική τους θα γεννήσει αντιστάσεις και ο λαός θα παλέψει για τη ζωή του.
Οι λαϊκοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται! Μόνο η οργανωμένη μαζική πάλη λαού και νεολαίας μπορεί να αντισταθεί στην κρατική βία και καταστολή. Στους δρόμους του αγώνα για τα δικαιώματα μας σπάμε το κλίμα τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλλουν το σύστημα και η κυβέρνηση.



Ηγουμενιτσα 17/12/2019


ΤΟ ΔΣ