Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Αυτόν τον καιρό ξαναπαρουσιάζεται για άλλη μια φορά ως λύση στη «φτώχεια» μας η δικαστική διεκδίκηση του 13ου & 14ου μισθού. Αποτελεί θέμα συζήτησης σε πολλά σχολεία με την …παρέμβαση και αρκετών δικηγορικών γραφείων!

Ως Σύλλογος δε θα μπορούσαμε βέβαια να μπούμε εμπόδιο στον κάθε συνάδελφο που θέλει να ασκήσει το όποιο δικαίωμά του. Ούτε έχουμε την άποψη ότι κάποιος εργαζόμενος δεν μπορεί να «δικαιωθεί» δικαστικά σε επιμέρους ζητήματα, έστω και πρόσκαιρα, κάτω και από την πίεση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Το τελευταίο διάστημα δικηγορικά γραφεία στέλνουν σχετικές επιστολές σε Σωματεία και εργαζόμενους, προς άγραν πελατείας, ειδησεογραφικά δελτία διαφημίζουν τις πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί, και συνδικαλιστές που εξαντλούν την αγωνιστικότητά τους στις δικαστικές διεκδικήσεις μιλάνε για την αναγκαιότητα μαζικών προσφυγών.
Για άλλη μια φορά «κάνουν σημαία» κάποιες πρωτόδικες αποφάσεις Ειρηνοδικείων (αφορά κάποιους συναδέλφους ΙΔΑΧ – δηλ. εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, που εργάζονται πολλοί κυρίως στους Δήμους), κρύβοντας ότι όχι μόνο έχουν πολύ δρόμο για να τελεσιδικήσουν, αλλά κι αν κριθούν αμετάκλητα, η εφαρμογή των αποφάσεων αυτών υπόκεινται στους …δημοσιονομικούς περιορισμούς της χώρας και στις πολιτικες αποφάσεις της κάθε  Κυβέρνησης .
Γι αυτό εξάλλου ακόμα και αυτή η θετική απόφαση του ΣΤΕ για τις περικοπές των συντάξεων έμεινε χρόνια τώρα στα χαρτιά.
Σας κοινοποιούμε την εγκύκλιο της ΑΔΕΔΥ για το παραπάνω θέμα μαζί με τα σχετικά έγγραφα και παράλληλα το Δ.Σ. εξετάζει τη δυνατότητα της ομαδικής αίτησης προς τη διοίκηση  για το σύνολο των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα σχολεία μας για να μη παραγραφούν οι 13ος και 14ος μισθοί τους . Για οποιαδήποτε εξέλιξη , θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση .
Ηγουμενιτσα 15/10/2018
Για το  Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                 ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ