Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας θεωρεί απαράδεκτη τη στάση  της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ να μην κηρύξουν   απεργία στην πιο κρίσιμη στιγμή, δηλαδή στη στιγμή που η κυβέρνηση έφερε στη βουλή ένα αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, που ανάμεσά του έχει τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, το 30ωρο στην εκπαίδευση ,τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολικών μονάδων . Η στάση αυτή αποτελεί μνημείο κυβερνητικού συνδικαλισμού και απερίφραστα την καταδικάζουμε.
Πρόκειται για πράξη, που ικανοποοιεί τις απαιτήσεις ΣΕΒ & τραπεζών, που διευκολύνει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για να προχωράνε απρόσκοπτα στην τσαλαπάτηση των δικαιωμάτων μας, για να έχουν εργαζόμενους σκυφτούς και υπάκουους στην πολική  τους. Και γι αυτό έχουν ιστορικές ευθύνες.
Το νέο πολυνομοσχέδιο, που περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, που οδηγεί χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά στους πλειστηριασμούς, που στέλνει χιλιάδες συμβασιούχους στην ανεργία και  φέρνει την υπογραφή της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των στρατηγικών της εταίρων, αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα.
Οι εργαζόμενοι, που το καταψηφίσαμε στο δρόμο του αγώνα, είμαστε αποφασισμένοι να το καταψηφίσουμε στην πράξη, να μην το εφαρμόσουμε.
Και γι αυτό θα σταθούμε απέναντι σε κάθε έναν που θα προσπαθήσει να βάλει πλάτη στην υλοποίηση των παραπάνω . Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε συνδικαλιστική ηγεσία, που θα προσπαθήσει με κάθε πρόσχημα να μας κάνει κυβερνητικούς συνοδοιπόρους, που θα βάλει πλάτη για να περάσουν αυτά τα μέτρα .

Ιανουάριος 2018
Το Δ.Σ.