Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ



αρ. πρωτ.: 56
Ηγουμενίτσα 08-06-2016
                                                                                    ΠΡΟΣ
                                                                                    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συνάδελφοι-ισσες,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου συνεδρίασε την Τρίτη 07/06/2016 συζήτησε και αποφάσισε τα εξής:


11)    ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Μετά την απόρριψη του αιτήματος του Συλλόγου για χορήγηση αδείας για την πραγματοποίηση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης το Δ.Σ. αποφάσισε την πραγματοποίησή της τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 και ώρα 7 μ.μ. στο 1ο Δημ. Σχολείο Ηγουμενίτσας με θέμα: «Επιπτώσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μετά τις νέες κυβερνητικές αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων – διορισμοί εκπαιδευτικών – πρόγραμμα δράσης»
Με τις πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για την Ειδική Αγωγή, τα νηπιαγωγεία, τον «νέο τύπο ολοήμερου σχολείου», χιλιάδες αναπληρωτές που εργάζονται χρόνια στην εκπαίδευση θα οδηγηθούν του χρόνου στην ανεργία. Ταυτόχρονα χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός ολοήμερου σχολείου, αφού οι προϋποθέσεις που τίθενται για την εγγραφή τους είναι απαγορευτικές. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν στηρίζονται σε παιδαγωγικά κριτήρια αλλά αποσκοπούν σε εξοικονόμηση εκπαιδευτικών για την κάλυψη των πολλών και πάγιων κενών στα σχολεία.
Συνάδελφοι-ισσες,
Η Παρουσία όλων μας στη Γενική Συνέλευση κάτω από τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται είναι όχι απλά απαραίτητη αλλά επιτακτική.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, ώρα 7 μ.μ. στη Συνέλευση του Συλλόγου μας.

2)    ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Σε σχέση με την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου για τις εγγραφές μαθητών στα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία θεωρούμε:
α. Ότι στερεί το δικαίωμα όλων των παιδιών στη δημόσια εκπαίδευση και εισάγει απαράδεκτα κριτήρια εγγραφής στο Ολοήμερο σχολείο και Νηπιαγωγείο.
β. Ζητούμενο είναι η εγγραφή όλων των παιδιών στα Ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία , χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις με μόνο κριτήριο τη δήλωση της οικογένειάς τους να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία του Ολοήμερου Σχολείου.
γ. Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Διευθυντές – Προϊσταμένες των Σχολείων της περιοχής μας να εγγράψουν όλα τα παιδιά στο Ολοήμερο , δεχόμενοι σε πρώτη φάση όλες τις αιτήσεις εγγραφής. Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΟΕ στηρίζει και καλύπτει την εγγραφή όλων των παιδιών στο Ολοήμερο (σας κοινοποιούμε τη σχετική εγκύκλιο)

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                     ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ