Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

αρ. πρωτ.: 49
Ηγουμενίτσα 11-05-2016
                                                                                    ΠΡΟΣ
                                                                                              Μέλη Συλλόγου

Θέμα: «Γενική Συνέλευση»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
    Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, πιστή στην υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και της πολιτικής της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και της κυβέρνησης έχει αποφασίσει να διαλύσει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Στο πλαίσιο ενός απολύτως αντιεκπαιδευτικού σχεδιασμού έχει ήδη χτυπήσει την Ειδική Αγωγή με το ρόλο που δίνει στους εκπαιδευτικούς των Τμημάτων Ένταξης, έχει ήδη δρομολογήσει την εξαφάνιση της ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που την έχουν ανάγκη και μέσα στις ημέρες των διακοπών του Πάσχα προχώρησε σε κινήσεις λουκέτου για χιλιάδες τμήματα νηπιαγωγείων, έμμεσης κατάργησης της σημερινής μορφής του δημοτικού σχολείου (κλασσικού, ολοήμερου, ΕΑΕΠ) και αλλαγής του προγράμματος των σχολείων με μοναδικό γνώμονα την, με κάθε μέσο, εξοικονόμηση κονδυλίων. Φυσικά, οι πολυθρύλητοι 20.000 διορισμοί του κυρίου Φίλη ήταν μια απάτη. Ούτε καν οι υπεσχημένες οργανικές θέσεις για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων έχουν, μέχρι σήμερα, δοθεί. Η επόμενη μαύρη σελίδα περιλαμβάνει τη δραστική μείωση των προσλήψεων ακόμη και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και καταδίκη σε ανεργία ακόμη περισσότερων εκπαιδευτικών είναι η ουσία της κυβερνητικής πολιτικής για την Παιδεία.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου παίρνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις καλεί τα  μέλη του Συλλόγου σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΤΡΙΤΗ 17/05/2016 - Ώρα 7 μ.μ. – στο 1ο Δημ. Σχολείο Ηγουμενίτσας με θέμα: «Τελευταίες εξελίξεις – πρόγραμμα δράσης του κλάδου».
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                 ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ