Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από παρέμβαση του συλλόγου μας δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 το σεμινάριο του ΠΕΚ για τους αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης που είχε προγραμματιστεί να γίνει από τις 2:30 έως 18:45 στο 1ο Δημ. Σχολειό Ηγουμενίτσας.

          Το Δ.Σ. του συλλόγου στα πλαίσια τις περιφρούρησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων ενημέρωσε τους συναδέλφους αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης τόσο για τις αποφάσεις του όσο και για τις αποφάσεις της ΔΟΕ αλλά και για τη νομική γνωμάτευση της νομικής συμβούλου της Ομοσπονδίας. Με βάση τις αποφάσεις αυτές τα σεμινάρια εκτός εργασιακού ωραρίου είναι απαράδεκτα και παράνομα διότι καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και άρα δεν υποχρεούται κανείς να τα παρακολουθήσει.
          Καταδικάζουμε την τακτική της Κυβέρνησης η οποία δια του Υπουργείου Παιδείας προσπαθεί να πραγματοποιήσει σεμινάρια στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς όχι μόνο εκτός εργασιακού ωραρίου αλλά και Σαββατοκύριακα. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια δεν μπορούν να συνοδεύονται με την επιβολή αντεργατικών πρακτικών.
          Θα είμαστε στο πλάι των συναδέλφων μας και καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου μας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/03/2015 ΩΡΑ 14:30 και το ΣΑΒΒΑΤΟ 28/03/2015 και ΩΡΑ 9 π.μ. έξω από το 1ο Δημ. Σχολείο Ηγουμενίτσας.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

Ηγουμενίτσα 26/03/2015


Το Δ.Σ.