Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Αρ. Πρωτ.999 Αθήνα 2/9/2014
Προς
Τον Υπουργό Παιδείας
Κ. Ανδρέα Λοβέρδο
Κοιν.
1.  Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.
Να υλοποιηθεί άμεσα ο β' κύκλος αποσπάσεων.
 Οι εκπαιδευτικοί είναι και αυτοί άνθρωποι με μεγάλες ανάγκες και αντιμετωπίζουν  σημαντικά προβλήματα
Με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των αποσπάσεων, στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΠΕ, ικανοποιήθηκε ένας αριθμός αιτήσεων συναδέλφων της Π.Ε.  Όμως, ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα (υγείας, οικογενειακά, οικονομικά) έμεινε ανικανοποίητος την ίδια ώρα που υπάρχουν πάρα πολλά κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει, άμεσα, σε δεύτερο κύκλο αποσπάσεων που θα συντελέσει στο να στηριχτούν οι εκπαιδευτικοί που μάχονται για τη δημόσια εκπαίδευση και καταθέτουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Είναι αυτονόητο ότι ένας εκπαιδευτικός που «ελαφρύνεται» από προβλήματα της βαριάς καθημερινότητάς μας μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο στη λειτουργία του δημόσιου σχολείου. Επίσης, είναι λογικό, στα κενά τα οποία υπάρχουν και εφόσον υπάρχουν αιτήσεις για απόσπαση να τοποθετηθούν συνάδελφοι που τα ζητούν και να μη ζήσουμε το άδικο και παράδοξο φαινόμενο να καλυφθούν αυτά σε λίγες ημέρες από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι πάνω από τους αριθμούς και τη λογιστική. Να στηριχθεί ο Έλληνας εκπαιδευτικός και η πολιτεία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να σεβαστεί τα δικαιώματά του.