Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Τα σεμινάρια της ντροπής δεν πραγματοποιήθηκαν



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

<<Τα σεμινάρια της ντροπής δεν πραγματοποιήθηκαν>>


Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε.Θεσπρωτίας χαιρετίζει τους συναδέλφους που πήραν μέρος στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις, στις 16 και 17 Ιουνίου, έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας για τη μη πραγματοποίηση των σεμιναρίων των Διευθυντών για την αξιολόγηση.
Η ακύρωση ,ουσιαστικά ,της διήμερης επιμόρφωσης δείχνει για άλλη μια φορά τη συνολική αντίθεση του κλάδου απέναντι στην αξιολόγηση –σφαγείο, στην αξιολόγηση που οδηγεί σε κατηγοριοποίηση σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικούς, που οδηγεί στη μισθολογική και βαθμολογική μας καθήλωση που οδηγεί ακόμη και στις απολύσεις.

Η αποφασιστικότητα και η αγωνιστική αντίδραση των συναδέλφων απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για τους αγώνες του επόμενου διαστήματος. Αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, για την υπεράσπιση της ίδιας μας της ζωής.
Καταδικάζουμε τη στάση κάποιων <<προθύμων> διευθυντών, μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι οποίοι επέλεξαν να ταχθούν απέναντι στις αποφάσεις του κλάδου. Μόνοι τους διάλεξαν το δρόμο που θα ακολουθήσουν. Δυστυχώς είναι ο δρόμος της υποταγής!
Συνεχίζουμε τον αγώνα, βάζουμε φραγμό στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Δυναμώνουμε το Σύλλογό μας.

                                                                           Ηγουμενίτσα 18/6/14


ΤΟ Δ.Σ.