Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Πολυτεχνείο



Σαράντα χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση του λαού  και των φοιτητών ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου όχι απλά παραμένουν επίκαιρα αλλά αποτελούν και σύγχρονα αιτήματα όλων μας, κάτω από το βάρος μιας αντιλαϊκής πολιτικής που κυριολεκτικά λεηλατεί τις ζωές μας.


Κυβέρνηση , Ευρ. Ένωση, Δ.Ν.Τ. και τρόικα καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων, οδηγούν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Μια αντιλαϊκή πολιτική που πρέπει να τη σταματήσει ο ενωτικός, ταξικός αγώνας των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων. Στην πάλη αυτή τα μηνύματα του Πολυτεχνείου για ΑΓΩΝΑ – ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ αποτελούν την καλύτερη παρακαταθήκη.

Το Πολυτεχνείο δεν αποτελεί μια απλή επέτειο. Είναι σταθερό σημείο αναφοράς των αγώνων για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική αλλαγή. Οφείλουμε όλοι μας να σηκώσουμε σήμερα ψηλά αυτά τα διαχρονικά μηνύματα του Πολυτεχνείου. Σήμερα που η ανεργία δεν έχει προηγούμενο, σήμερα που η φτώχεια, η πείνα και η εξαθλίωση βρίσκονται στα κατώφλια των σπιτιών μας.

Η Δημόσια Παιδεία οδηγείται ουσιαστικά σε κατάργηση και το σχολείο της αγοράς, το σχολείο των πάσης φύσεως χορηγών είναι προ των πυλών.
Ταυτόχρονα στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί μια και για το δημόσιο σχολείο δεν περισσεύουν πια ούτε τα ψίχουλα του κρατικού προϋπολογισμού προηγούμενων ετών. Όλα για τους δανειστές και τους τραπεζίτες.

Καλύτερη τιμή στο Νοέμβρη αποτελεί η πάλη για τα δικαιώματα των
εργαζομένων, η πάλη για την υλοποίηση του διαχρονικού συνθήματος
ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

-Να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν!
-Να ανατρέψουμε τώρα την πολιτική κυβέρνησης, Δ.Ν.Τ., τρόικας!


ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου την Κυριακή 17/11/2013.

Το Δ.Σ.