Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε, χθες Τρίτη 29-10-2013, με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας η συνάντηση με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας με θέμα την αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Δήμου. Στη συνάντηση πήραν μέρος και οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας.

Γι’ άλλη μια φορά αναδείχτηκαν προβλήματα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων που απασχολούν, κάποια από αυτά, πολλά χρόνια τις σχολικές μονάδες (Νέα Σελεύκεια, 1ο Δ.Σ. Ηγ/τσας κ.α.). Ζητήσαμε άμεσα να δοθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου επιτέλους λύση. Τέθηκε ακόμη, από το σύλλογο μας, προς το Δήμο η αναγκαιότητα να υπάρξει ένας σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του κτηριακού προβλήματος που αντιμετωπίζουν τόσο τα Νηπιαγωγεία όσο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας.
Συζητήθηκε  επίσης το πρόβλημα της σίτισης που αντιμετωπίζουν μαθητές μας, που οι οικογένειές τους έχουν έντονα οικονομικά προβλήματα. Μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα βρεθεί λύση στα πρότυπα της προηγούμενης χρονιάς.
Για το ζήτημα της θέρμανσης η εκτίμηση που υπάρχει από τη Δημοτική Αρχή είναι ότι δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.
Ακόμη για το πρόβλημα ανυπαρξίας συνοδού για τους μαθητές που μεταφέρονται με λεωφορεία (π.χ. 2ο Δ.Σ. Ηγ/τσας) ο Δήμος δήλωσε αναρμοδιότητα.
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα από κοινού με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιφέρειάς μας.

Ηγουμενίτσα 30/10/2013


Το Δ.Σ.