Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε.


 
Αρ. Πρωτ. 122 Αθήνα 6/9/2013
Προς
1.Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε.
                O εμπαιγμός, η ανοργανωσιά και η προχειρότητα δεν έχουν τέλος στο Υπουργείο Παιδείας!!!
Με προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο εξακολουθεί να κρατά σε ομηρεία 7.000 εκπαιδευτικούς της Π.Ε. και τις οικογένειές τους ξεχνώντας ότι σε  πέντε (5) ημέρες πραγματοποιείται η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ο ερχομός των μαθητών.
                Αντί να έχουν ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα οι αποσπάσεις, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με διαρκείς μεταθέσεις και αναβολές, με δικαιολογία την «επικαιροποίηση των κενών»  όρισε την ημερομηνία συνεδρίασης του ΚΥΣΠΕ στις 6/9/2013. Παρά το γεγονός ότι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης απέστειλαν 5.222 κενά μέχρι αργά το μεσημέρι της Παρασκευής αφενός δεν δινόταν εντολή να αρχίσει η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ και αφετέρου ο αριθμός των αποσπάσεων «μαγειρεύονταν» από την πολιτική ηγεσία.
                Με βάση και τις καταγεγραμμένες μέχρι σήμερα προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας  (συνεντεύξεις, δηλώσεις) είναι ξεκάθαρο ότι επιδιώκουν και επιθυμούν την υλοποίηση ελάχιστων αποσπάσεων.
Με δεδομένο ότι:
-Δεν έγινε δεκτή η απαίτηση των αιρετών του κλάδου να ξεκινήσει άμεσα η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ και να γίνουν οι αποσπάσεις στα πραγματικά λειτουργικά κενά
-Δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα απόγευμα Παρασκευής 6/9/2013 οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών της Π.Ε.
-Οι υποσχέσεις που κατ' επανάληψη έδωσε στη Δ.Ο.Ε. η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για εύρυθμη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν υλοποιούνται
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. :
  • Καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την ολιγωρία και την προχειρότητα των ενεργειών της αλλά και για τον εμπαιγμό και την εργασιακή ομηρία που έχουν υποστεί 7.000 εκπαιδευτικοί της Π.Ε. και οι οικογένειές τους.
  • Καλεί τους αιρετούς του κλάδου στο ΚΥΣΠΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας να καταγγείλουν και να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση προκειμένου να μη νομιμοποιήσουν τις απαράδεκτες και προσβλητικές για τον κλάδο μεθοδεύσεις.
Τέλος το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία να υλοποιήσει τις αποσπάσεις με βάση τα λειτουργικά κενά.
ΦΤΑΝΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας
    Κόκκινος Χαράλαμπος                                            Κικινής Θανάσης