Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
                                                                                                        ΠΡΟΣ:  Μέλη Συλλόγου 
    

 
αρ. πρωτ.: 36
Ηγουμενίτσα 13/05/2020
syl.ekp.pe.thesp@gmail.com

 
 







Συνάδελφοι-ισσες ,

Το ΔΣ του Συλλόγου συνεδρίασε την Τρίτη 12/05/2020 , συζήτησε και αποφάσισε τα εξής :


1. Νομοσχέδιο για την παιδεία
Το ΔΣ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην κατάθεση του νομοσχεδίου και ζητά από την Κυβέρνηση την άμεση απόσυρσή του . Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έχει ως στόχο τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών .
Η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία , η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας , η εισαγωγή των αγγλικών στο Νηπιαγωγείο , η άμεση εμπλοκή Δήμων και Γονέων στη λειτουργία του σχολείου , τα εργαστήρια δεξιοτήτων και ο εκπαιδευτικός εμπιστοσύνης είναι κάποιες από τις βασικές πλευρές του νομοσχεδίου .

Η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα θα έχει ως αποτέλεσμα:

·        μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων σε όλη την Ελλάδα.
·         υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών σε όμορα ή μη σχολεία, όπως και μετακινήσεις εκπαιδευτικών.
·         Μείωση προσλήψεων αναπληρωτών συναδέλφων.
·         περαιτέρω πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, στους όρους που γίνεται το μάθημα.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


2. Τροπολογία για την online παρακολούθηση του μαθήματος .

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση ψήφισε (8 Μαΐου) τροπολογία που προβλέπει την ταυτόχρονη δια ζώσης διδασκαλία και τη ζωντανή αναμετάδοση της από την τάξη. 
Αυτή η ρύθμιση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών.
Η στάση του Υπουργείου Παιδείας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη!
Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία! Τονίζουμε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ και με συλλογικές αποφάσεις των σωματείων μας και των Ομοσπονδιών, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην εφαρμοστεί!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην την εφαρμόσουν στην πράξη.

3. Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Το ΔΣ καλεί όλους τους συναδέλφους σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΪΟΥ 2020 και ώρα 19:00 στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισή τους .
Η παρουσία όλων μας , παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε , είναι απαραίτητη .

4. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Το ΔΣ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου , ενάντια σε όλες τις αντιεκπαιδευτικες ρυθμίσεις τις Κυβέρνησης , την ΤΕΤΑΡΤΗ 20/05/2020 και ώρα 11:00 στην πλατεία Δημαρχείου , Ηγουμενίτσα . Στη συγκέντρωση θα κληθεί να πάρει μέρος και η τοπική ΕΛΜΕ .

Οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, όλων των ειδικοτήτων, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας δυναμώνουμε τη φωνή μας, δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις μας!
  
Για το  Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


   ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                                                                          ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ