Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Η απάντηση του κλάδου στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για δοτούς «εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια»

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

 

 

     αρ. πρωτ.: 67

     Ηγουμενίτσα 08/01/2021

     syl.ekp.pe.thesp@gmail.com

                                ΠΡΟΣ:  Μέλη Συλλόγου

Θέμα: Η απάντηση του κλάδου στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για δοτούς «εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια»

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τη φαρσοκωμωδία που έχει στήσει με αφορμή την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Μετά τις «ψευδο-εκλογές» παρωδία της 7ηςΝοέμβρη, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας παραμένει αμετανόητη και και προχωράει στην ανακήρυξη δήθεν εκλεγμένων σε μια προσπάθεια να επιβάλει «με το έτσι θέλω» την πολιτική του.

Συνεχίζει να γυρνάει την πλάτη στη συντριπτική – καθολική αποχή σύσσωμου του κλάδου με ποσοστό 95%  από τις «ψευδο-εκλογές», δεν παίρνει υπόψη της τις καθολικές παραιτήσεις όλων των υποψηφίων. Ουσιαστικά κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Η διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη. Δεν υπάρχουν «εκλεγμένοι» αιρετοί και κάθε απόπειρα ορισμού τους είναι παράνομη. Οι αιρετοί είναι ήδη παραιτημένοι και η κυβέρνηση αυτό το γνωρίζει.

Για αυτό έσπευσε μάλιστα να νομοθετήσει στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση το κατάπτυστο άρθρο 123 το οποίο του λύνει τα χέρια αφού δίνει τη δυνατότητα στο Υπουργείο να ορίζει μόνο του τους «αιρετούς» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια «εφόσον δεν είναι η δυνατή η συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων λόγω μη ανάδειξης επαρκούς αριθμού εκπροσώπων τους μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ή μη αποδοχής του  διορισμού τους ή παραίτησής τους».

Το ΔΣ του Συλλόγου , με βάση την απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ (Αρ. πρωτ. :  1245 - 4/1/2021) κάνει ξεκάθαρο σε κάθε κατεύθυνση:

Ο κυβερνητικός εκβιασμός δε θα περάσει!

Καλούμε τις παρατάξεις και τους συνδυασμούς που φέρονται να έχουν «εκλέξει» αιρετό να καταθέσουν στον Σύλλογο  τις παραιτήσεις τους, ώστε να κατατεθούν στις Διευθύνσεις και στην ΠΔΕ απέναντι στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να συγκροτήσει νόθα Υπηρεσιακά Συμβούλια με βάση τις «ψευδο-εκλογές» της 7ης Νοέμβρη 2020.

     Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη στους άθλιους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας και κανένας να μη δηλώσει πρόθυμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία – παρωδία που δεν έχει τη νομιμοποίηση των συναδέλφων. Άλλωστε το 95% των συναδέλφων είναι που δε στήριξε την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία.

Τονίζουμε ότι, στη δυσάρεστη περίπτωση που ενδέχεται «συνάδελφοι» να μην ακολουθήσουν τις αποφάσεις Δ.Ο.Ε. και Συλλόγου., είναι αυτονόητο, ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου και θα ενεργοποιηθούν όλα τα προβλεπόμενα από το καταστατικό  μέτρα, για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών, από τα μητρώα. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κι ο Σύλλογος, σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να αποδεχτεί και να αναγνωρίσει οποιονδήποτε από τους παραπάνω «συναδέλφους» ως αιρετούς και διορισμένα μέλη αλλά ούτε, φυσικά, εάν, παρ’ ελπίδα συνεχίσουν να συμμετέχουν στις δράσεις του Συλλόγου  ή ως αντιπρόσωποι  στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου.

Εξακολουθούμε να θεωρούμε τους μέχρι τώρα αιρετούς  εκπροσώπους του κλάδου, οι οποίοι βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία και συνεννόηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου και τη Δ.Ο.Ε. και μπορούν να παρακολουθούν αποφάσεις και ενέργειες της διοίκησης ειδικά αυτών που χρειάζονται παρέμβαση του συνδικάτου, με την επισήμανση φυσικά ότι δεν θα υπάρχει καμία απολύτως συμμετοχή τους  και παρουσία τους στα νόθα υπηρεσιακά συμβούλια.Για άλλη μια φορά ο κλάδος ενωμένος θα απαντήσει στον κυβερνητικό αυταρχισμό.

     ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ:

·         ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΩΣ ΑΙΡΕΤΟΣ

·          ΕΙΤΕ ΩΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ – ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ!!                                    

ΌΣΟΙ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ – ΠΑΡΩΔΙΑ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να δώσει ολιγόμηνη παράταση θητείας των αιρετών, όπως έγινε σε όλες τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, και να πραγματοποιηθούν εκλογές δια ζώσης όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Για το  Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                                      ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ