Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

Αρ. πρωτ.: 54

Ηγουμενίτσα 08/10/2020                                                    ΠΡΟΣ

syl.ekp.pe.thesp@gmail.com                                                 Μέλη Συλλόγου                                                                                                                   

 

Θέμα: «Ενημέρωση μελών .»

            Το Δ.Σ. του Συλλόγου συνεδρίασε την Τετάρτη 07/10/2020 και έλαβε τις κάτωθι αποφάσεις:  :

1.   ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

.Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί όλους τους συναδέλφους να λάβουν μέρος στην 24ωρη πανυπαλληλικη απεργία την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στην πλατεία δημαρχείου , Ηγουμενίτσα .

Διεκδικούμε :

  • Μείωση εδώ και τώρα των μαθητών σε 15 ανά τμήμα.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

 

2. ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ  ΦΟΡΕΙΣ

 Για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας και τον συντονισμό των ενεργειών μας με τα σωματεία του υπόλοιπου Δημοσίου τομέα , το ΔΣ καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 12/10/2020 και ώρα 18:30 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας .

Η σύσκεψη είναι ανοιχτή και μπορεί να την παρακολουθήσει όποιος συνάδελφος επιθυμεί .

3. ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης από την ελληνική δικαιοσύνη αποτελεί ένα σημαντικό χτύπημα κατά του φασιστικού μορφώματος στη χώρα μας .

Ο αγώνας κατά του φασισμού-ναζισμού θα πρέπει να συνεχιστεί .Θα πρέπει να συνεχιστεί μέσα στην κοινωνία , μέσα στους χώρους δουλειάς . Να ακυρώσουμε την εγκληματική τους δράση , να εκλείψουν οι φασιστικές και ρατσιστικές  ιδέες και αντιλήψεις .

4. ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους μαθητικούς αγώνες . Οι αγώνες των μαθητών ανέδειξαν σε όλη τους την έκταση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο την περίοδο της πανδημίας . Τα προβλήματα αυτα είναι και δικά μας προβλήματα . Οι αγώνες τους είναι και δικοί μας αγώνες .

Καταδικάζουμε την εκστρατεία συκοφάντησης που ξεκινάει από το Υπουργείο Παιδείας . Η κυβέρνηση επιμένει στην απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική επιλογή της ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος μέσα από τη σχολική τάξη που έχει καταδικαστεί από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αξιοποιεί με άθλιο τρόπο την τηλεκπαίδευση ως μέτρο καταστολής των μαθητικών αγώνων, επιδιώκοντας να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε παιδονόμους .

Καταδικάζουμε τα κατασταλτικά τιμωρητικά μέτρα σε βάρος των μαθητών . ΟΙ εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να μετατραπούν στο μακρύ χέρι της κυβέρνησης σε βάρος των μαθητών . Να αποσυρθούν τώρα οι τιμωρητικές διατάξεις και να δοθούν άμεσα λύσεις σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο .

Για το  Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                        ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ