Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ




αρ. πρωτ.: 74                      
Ηγουμενίτσα 04/10/2018
syl.ekp.pe.thesp@gmail.com                                                    ΠΡΟΣ:  ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Συνάδελφοι –ισσες
Με βάση την απόφαση της Δ.Ο.Ε. το Δ.Σ. του συλλόγου μας συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη 03/10/2018.
Λόγω έλλειψης απαρτίας πραγματοποιήθηκε ανοικτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και συζητήθηκαν τα παρακάτω:
1.     Πρόγραμμα δράσης.
Το Δ.Σ. αποφάσισε κατά τη φετινή συνδικαλιστική  xρονιά να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να αναδειχθούν τα ζητήματα των μονίμων διορισμών και της Ειδικής Αγωγής . Για  άλλη μια χρονιά οι μηδενικοί διορισμοί στην εκπαίδευση έχουν ως αποτέλεσμα την πρόσληψη 25.000 αναπληρωτών συναδέλφων, κάνοντας θεσμό στην εκπαίδευση τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Στην περιφέρειά μας τα κενά των ειδικοτήτων και της ειδικής αγωγής προσεγγίζουν τις 30 κενές θέσεις.
Το Δ.Σ. αποφάσισε να προτείνει στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την κήρυξη  απεργιακής κινητοποίησης ,το αμέσως επόμενο διάστημα, και νέο γύρο γενικών συνελεύσεων.  Απαιτούμε:
·        Τώρα να καλυφθούν όλα τα κενά. Καμία χαμένη διδακτική ώρα για τους μαθητές μας.
·        Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων.
·        Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
·        Ένας δάσκαλος για κάθε μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες . Να λειτουργήσουν όλες οι δομές ειδικής αγωγής για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
·        Εδώ και τώρα Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Καμιά σκέψη για πέρασμα των νηπιαγωγείων στους Δήμους. Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, όχι παιδεία με κουπόνια και voucher.
·        Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

       2. Διανομή σχολικών ειδών ,μέσω των Δήμων, από εταιρεία εξόρυξης υδρογονανθράκων.
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και την κατηγορηματική μας αντίθεση στη διανομή σχολικών ειδών που ανέλαβαν να υλοποιήσουν οι Δημοτικές Αρχές των Δήμων της Θεσπρωτίας για λογαριασμό εταιρείας που έχει αναλάβει την έρευνα για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.
Η εξόρυξη των υδρογονανθράκων θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον , για την υγεία και τη ζωή μας και για τις υφιστάμενες δραστηριότητες. Συνιστά ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας και εγκυμονεί πρόσθετους κινδύνους και εμπλοκές σε ανταγωνισμούς για το λαό μας και για τους λαούς της περιοχής.
Οι Δήμοι της περιοχής μας , αφού συναίνεσαν στα σχέδια των εταιρειών ,  ανέλαβαν τώρα και την επικοινωνιακή τους πολιτική. Επιχειρούν να «χρυσώσουν το χάπι»  για να καμφθούν   οι λαϊκές αντιστάσεις και λειτουργούν ως «πλυντήριο» για τις εταιρείες εξόρυξης.
Πατούν σε ένα υπαρκτό πρόβλημα ,τη δυσχερή οικονομική θέση , στην οποία βρίσκονται πολλές οικογένειες συμπολιτών μας , θύματα αυτής της πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση. Είναι η ίδια πολιτική που απ’ τη μια φέρνει φτώχεια και ανεργία και απ’ την άλλη στηρίζει τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων .
Καταδικάζουμε τη στάση των Δημοτικών Αρχών και καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων , στα σχολεία των οποίων  έφτασαν τα σχολικά είδη, να τα επιστρέψουν στους αποστολείς τους.
Η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη .Εδώ δεν είναι αποικία των εταιρειών εξόρυξης για να μοιραστούν « χάντρες» και «καθρεφτάκια» στους ιθαγενείς.
Με τους αγώνες μας θα ματαιώσουμε τα σχέδιά τους , θα ανατρέψουμε την πολιτική τους.
3.     Το Δ.Σ. αποφάσισε να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης για το συνάδελφο Ηλία Σμήλιο , πρώην μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. , ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη για τη συμμετοχή του στους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς.