Ενημερωτικά

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Νο. 15


Συνάδελφοι-ίσσες,
Μετά την πραγματοποίηση της δεύτερης φάσης των προσλήψεων αναπληρωτών γενικής αγωγής καθώς και ειδικοτήτων για τα σχολεία διευρυμένου ωραρίου και της πρώτης φάσης της Ειδικής Αγωγής (τμήματα ένταξης, ειδικά σχολεία και παράλληλη στήριξη) η κατάσταση που διαμορφώνεται όσων αφορά τα κενά στην Π.Ε. Θεσπρωτίας έχει ως εξής:
Δάσκαλοι: 5, Αγγλικά: 2, Γερμανικά: 2, Γαλλικά: 2,Πληροφορική: 3,Καλλιτεχνικά: 2, Μουσικοί: 5, Θεατρική Αγωγή: 1, Παράλληλη στήριξη: 10.
            Ενάμιση μήνα σχεδόν μετά την έναρξη των μαθημάτων, δυστυχώς και αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων. Το δρόμο των περικοπών στην εκπαίδευση αδιαφορώντας παντελώς για το Δημόσιο Σχολείο. Είναι εξάλλου η χρονιά που δεν πραγματοποιήθηκε ούτε ένας μόνιμος διορισμός: Υπάρχουν σχολεία, και στη Θεσπρωτία, που κάποια διδακτικά αντικείμενα όπως Αγγλικά, Γαλλικά και όχι μόνο δε διδάσκονται ακόμη. Οι περισσότερε ειδικότητες απουσιάζουν από τα ολοήμερα.
            Δεν μας εκπλήσσει αυτή η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μοναδική τους έγνοια είναι η υλοποίηση του 3ου μνημονίου, είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εφαρμογή των εντολών του ΟΟΣΑ που οδηγούν συνολικά τον λαό μας στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.
            ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ πιο αποφασιστικά να παλέψουμε:
-       Για κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς
-       Για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στη εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις

ΟΛΟΙ στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη 2015
ΟΛΟΙ στην Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία στις 12 Νοεμβρίου 2015.Χριστοφίδης Δημήτριος
αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας

Ηγουμενίτσα 21/10/2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Νο. 13

Συνάδελφοι – ισσες,
Μετά τις μεταθέσεις, αποσπάσεις, και στις προσλήψεις αναπληρωτών, τα κενά στην Π.Ε. Θεσπρωτίας διαμορφώνονται ως εξής:
Δάσκαλοι            5
Νηπιαγωγοί         3
Αγγλικά             10
Γερμανικά 1
Γαλλικά               2
Καλλιτεχνικά 3
Φυσ. Αγωγή 1
Μουσική             5
Πληροφορική 1
Θεατρ. Αγωγή     3
Ειδ. Αγωγή 6
Παράλληλη Στήριξη       16


Παρά την αισιοδοξία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας η παραπάνω κατάσταση χαρακτηρίζει όλη την επικράτεια και είναι αποτέλεσμα των μηδενικών διορισμών των τελευταίων ετών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να καλυφθούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά με διορισμούς εκπαιδευτικών
  • Αναλογία μαθητών – εκπαιδευτικών 1:15 σε νηπιαγωγεία και Α’, Β’ τάξη, 1:20 στις υπόλοιπες τάξεις.


Εύχομαι σε όλους σας καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη!

Χριστοφίδης Δημήτριος
αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας

Ηγουμενίτσα 08-09-2014
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Νο. 12

Το ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας στη συνεδρίαση της Παρασκευής 31-01-2014 αποφάσισε τα εξής:
1.         α. Ενέκρινε ομόφωνα την τοποθέτηση αναπληρώτριας νηπιαγωγού στο 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Σελεύκειας καθώς και μιας μουσικού μειωμένου ωραρίου στο 3ο Δημ. Σχολείο Ηγουμενίτσας.
β. Ενέκρινε ομόφωνα την αίτηση αδείας δύο συναδέλφων για άσκηση ιδιωτικού έργου.
2. ¨Αναπληρωτές διευθυντές¨ (4θέσια – 9θέσια)
            Το υπηρεσιακό συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε τον ορισμό «αναπληρωτών διευθυντών» στα 4θέσια - 9θέσια σχολεία.
Μειοψήφησα διότι:
            α. Εκτιμώ ότι βάση της κείμενης νομοθεσίας (ν. 1566/85 και 3848/10) δεν υφίσταται τέτοιο όργανο διοίκησης, ούτε προβλέπεται η κατάρτιση ανάλογου πίνακα από το ΠΥΣΠΕ.
            Όργανα διοίκησης του σχολείου σύμφωνα με τη νομοθεσία αποτελούν ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων.
            Η αναπλήρωση διευθυντή που απουσιάζει είναι διαφορετική περίπτωση και προβλέπεται ανάλογα από τον νόμο.
            β. Αν υπάρχει αναγκαιότητα στήριξης του διοικητικού έργου στα παραπάνω σχολεία το Υπ. Παιδείας μπορεί να θεσμοθετήσει και σ’ αυτά τη θέση υποδιευθυντή ώστε να υπάρχει και η αντίστοιχη αμοιβή.
            Θυμίζω ότι φέτος στους υπεύθυνους ολοήμερων τμημάτων σε αυτά τα σχολεία δεν καταβάλλεται το επίδομα που προβλέπεται. Η  μη καταβολή του γίνεται αυθαίρετα μιας και δεν έχει καταργηθεί.
            γ. Το πραγματικό πρόβλημα στα σχολεία αυτά από τυχόν απουσία του συναδέλφου διευθυντή είναι το διδακτικό έργο και όχι το διοικητικό. Και τούτο διότι το διδακτικό ωράριο τους φτάνει μέχρι και τις 20 ώρες.
            Φαίνεται όμως πως η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας.
            Προτεραιότητα τους η συγκρότηση μηχανισμών για την αξιολόγηση και τον ασφυκτικό έλεγχο των εκπαιδευτικών.

Χριστοφίδης Δημήτριος
αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας
Ηγουμενίτσα 04/02/2014
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Νο. 11
Για να μην υπάρχουν αυταπάτες! Το μνημόνιο του 2012 παγώνει αυξήσεις μισθών και ωριμάνσεις (αλλαγή βαθμού) μέχρι η ανεργία να πέσει στο 10%Πολύ συζήτηση γίνεται από την κυβέρνηση για την αξιολόγηση και την προσδοκία για αλλαγή βαθμολογικού κλιμακίου. Την ίδια ώρα κρύβει με επιμέλεια ότι με το νόμο 4046/2012 και την ερμηνευτική εγκύκλιο παγώνουν οι αυξήσεις μισθών για όσο διάστημα διαρκεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ παγώνουν και οι ωριμάνσεις ώσπου να πέσει η ανεργία κάτω από το 10%!!! Όπως γνωρίζουμε όλες και όλοι καλά, καμία αλλαγή βαθμολογικού κλιμακίου δε γίνεται. Μόνο τα ΜΚ δίνονται μέχρι στιγμής ακώλυτα. Διαβάστε παρακάτω:ν.4046/2012, Άρθρο 4: Από 14-2-2012 και μέχρι το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10%, αναστέλλεται η ισχύς διατάξεων νόμων, κανονιστικών πράξεων, Συλλογικών Συμβάσεων ή διαιτητικών Αποφάσεων, οι οποίες προβλέπουν αυξήσεις μισθών ή ημερομισθίων, περιλαμβανομένων και εκείνων περί υπηρεσιακών ωριμάνσεων, με μόνη προϋπόθεση την πάροδο συγκεκριμένου χρόνου εργασίας, όπως ενδεικτικά το επίδομα πολυετίας, το επίδομα χρόνου εργασίας, το επίδομα τριετίας και το επίδομα πενταετίας. Για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος του εθνικού ποσοστού ανεργίας των τελευταίων τεσσάρων τριμήνων, όπως αυτός αποτυπώνεται στην Έρευνα Εργατικού δυναμικού της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Χριστοφίδης Δημήτριος
αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας
Ηγουμενίτσα 29/01/2014


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Νο.
10

Συνάδελφοι-ισσες,
Τη Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου 2013 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας:

1.      Προχώρησε ομόφωνα, μετά από εισήγηση του ΚΕΔΔΥ, στην τοποθέτηση τριών συναδέλφων της παράλληλης στήριξης (αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ), στα σχολεία: 2ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας, Δημ. Σχολείο Παραμυθιάς, Δημ. Σχολείο Νέας Σελεύκειας.

2.      Εγκρίθηκε ομόφωνα η αίτηση συναδέλφου για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου.


3.      Το ΠΥΣΠΕ αποφάσισε την τοποθέτηση δύο συναδέλφων οι οποίοι επέστρεψαν από αναρρωτική άδεια μακράς διαρκείας. Η πρώτη συνάδελφος τοποθετήθηκε στην οργανική της θέση, 2ο Δημ. Σχολείο Ηγουμενίτσας (υπήρχε κενό λόγω άδειας ανατροφής). Ο άλλος συνάδελφος τοποθετήθηκε σε κενό παράλληλης στήριξης (3ο Δημ. Σχολείο Ηγουμενίτσας).
Στην τελευταία περίπτωση μειοψήφησα διότι θεωρώ ότι είναι νόμιμο δικαίωμα όλων να επιστρέφουν στην οργανική τους θέση μετά από άδεια. Σε διαφορετική περίπτωση καταστρατηγείται η έννοια της οργανικής θέσης.Χριστοφίδης Δημήτριος
αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας
Ηγουμενίτσα 03/12//2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Νο. 9

Συνάδελφοι-ισσες,
Την Τρίτη 08/10/2013 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας:

1.   Προχώρησε στην τοποθέτηση των συναδέλφων της παράλληλης στήριξης (αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ) Οι εγκρίσεις, μέχρι στιγμής, αφορούν 24 μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί είναι 10 και περιμένουμε τους υπόλοιπους.
2.   Ομόφωνα εγκρίθηκε το αίτημα συναδέλφου για άσκηση ιδιωτικού έργου.
3.   Μετά την τοποθέτηση των συναδέλφων νηπιαγωγών παράλληλης στήριξης, εξετάστηκαν αιτήσεις, οι οποίες είχαν υποβληθεί, για βελτίωση θέσης (Νηπιαγωγείο Γκρίκας – Δ’ Νηπιαγωγείο Παραμυθιάς)
Συμφώνησα για την τοποθέτηση συναδέλφισσας στο νηπιαγωγείο Γκρίκας και με επιφύλαξη για άλλη συναδέλφισσα στο ίδιο νηπιαγωγείο, η οποία επιστρέφει μετά από μακροχρόνια άδεια με το σκεπτικό ότι διατηρεί το δικαίωμα της για επιστροφή στην οργανική της (θέση η οποία είναι διαφορετική από το νηπιαγωγείο τοποθέτησης).
Μειοψήφησα (4-1) στην περίπτωση της συναδέλφου η οποία από το ολοήμερο νηπιαγωγείο Νέας Σελεύκειας πηγαίνει στο Δ’ νηπιαγωγείο Παραμυθιάς. Η συναδέλφισσα δεν αντικαθίσταται στο νηπιαγωγείο από το οποίο φεύγει με αποτέλεσμα κατά τη γνώμη μου, να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του.
Χριστοφίδης Δημήτριος
αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας
Ηγουμενίτσα 10/10/2013


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Νο. 8Συνάδελφοι-ισσες,

Την Παρασκευή 20/09/2013 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας με θέμα την κάλυψη κενής θέσης νηπιαγωγού που προέκυψε μετά από άδεια κύησης.

Η εισήγηση του προέδρου του συμβουλίου, για την κάλυψη του κενού, ήταν να μετακινηθεί μια συνάδελφος από άλλο νηπιαγωγείο (από το 2ο Ν/γείο Νέας Σευλεύκειας  στο 3ο Ν/γείο Ηγ/τσας).

Διαφώνησα και μειοψήφησα (4-1) δηλώνοντας ότι τα κενά διδακτικού προσωπικού θα πρέπει να καλύπτονται με προσλήψεις και όχι «εκ των ενόντων», μεταφέροντας ουσιαστικά το πρόβλημα σε άλλη σχολική μονάδα, πρακτική που προσπαθεί να παγιώσει φέτος το Υπ. Παιδείας.

Εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις στο σύνολο των λειτουργικών κενών. Εδώ και τώρα να γίνουν προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις ειδικότητες.


Χριστοφίδης Δημήτριος
αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας
Ηγουμενίτσα 24/09/2013
 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Νο. 7
Συνάδελφοι-ισσες,

Την Δευτέρα 09/09/2013 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας με Θέματα:
Α) Τοποθέτηση συναδέλφισσας με οργανική υπεραριθμία.
Ομόφωνα η συναδέλφισσα τοποθετήθηκε στην 1η προτίμησή της, στο Δημ. Σχολείο Παραμυθιάς.

Β) Σύνταξη πινάκων λειτουργικών κενών και λειτουργικών πλεονασμάτων.
Ο πίνακας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Θεσπρωτίας. Μετά τη σύνταξη του πίνακα και οι 2 αιρετοί του ΠΥΣΠΕ εκτιμούμε ότι οι κενές θέσεις διδακτικού προσωπικού στην περιφέρειά μας είναι:

Δάσκαλοι: 10
Νηπιαγωγοί: 5
Εκπαιδευτικοί Ειδ. Αγωγής: 24
 Καλλιτεχνικών: 3
Μουσικοί: 5
Γερμανικά: 1

Αποτελεί αναγκαιότητα άμεσα να πραγματοποιηθεί ο Β’ κύκλος των αποσπάσεων στο σύνολο των λειτουργικών κενών και τώρα να πραγματοποιηθούν διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών σ’ όλες τις ειδικότητες.

Συνάδελφοι-ισσες, κανείς να μη λείψει από την έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου την ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 6:30 μ.μ. (1ο Δημ. Σχ. Ηγουμενίτσας)


Χριστοφίδης Δημήτριος
αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας
Ηγουμενίτσα 09/09/2013